Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mary Jane Kellyová

article preview

Mary Jane Kellyové bylo v době její smrti přibližně 25 let, takže se narodila kolem roku 1863. Ve svém okolí byla také známa jako Marie Jeanette Kellyová, Mary Ann Kellyová, Ginger nebo Poctivá Emma. Byla vysoká 169 cm, zavalité postavy. Měla světlé vlasy, modré oči a světlou pleť. Podle hodnocení ostatních lidí byla značně atraktivní. Mluvila plynně velšsky. Podle popisu jejich přátel byla klidná a oblíbená.Ráda se napila, ale nebyla notorický alkoholik. Podle Marie Harveyové působila vznešeněji než většina lidí v jejím postavení.Jediným zdrojem Informací o Mary Jane a jejím životě je Joseph Barnett, který s ní žil těsně před její smrtí. Některá fakta tedy mohou být zkreslená nebo přizdobená. Mary Jane se narodila v Irsku, ale jako malé dítě se s rodinou přestěhovala do Walesu. Ve věku pouhých 16 let se vdává za mužem jménem Davies, který ovšem umírá už za dva nebo tři roky po svatbě při výbuchu v dole. Je možné, že spolu měli dítě. Poté se začíná živit jako prostitutka. Do Londýna se přestěhuje v roce 1884. Pracuje jako služka v obchodě na Cleveland street. Podle Barnetta byla zaměstnaná v luxusním nevěstinci ve West Endu. Tam se seznámila s jistým gentlemanem, kterého později doprovázela do Paříže. Po jejich vzájemné roztržce se Mary Jane vrací do Londýna a tam navazuje přátelství s neznámou Francouzkou. Pak se stěhuje do East Endu, kde ji štěstěna opouští a Mary Jane začne pít. V roce 1886 se potkává s Josephem Barnettem. Barnett se k Mary Jane chová slušně a v případě nouze ji finančně vypomáhá. Jsou popisováni jako milý pár. V roce 1888 dostává Mary Jane pokutu za opilství a výtržnosti. V únoru či březnu 1888 se společně stěhují na Dorset street, kde si pronajímají jednolůžkový pokoj označený jako Miller´s Court 13. Na přelomu srpna a září příjde Barnnet o práci a Mary Jane se musí vrátit k prostituci. Problém nastane v okamžiku, kdy Mary Jane nechává ostatní prostitutky přespávat u nich v pokoji. Kvůli tomu vypukají hádky s Barnettem, který se nakonec od Mary Jane odstěhuje. Jistý Thomas Bowyer každou středu v noci potkává Mary Jane s mužem, jehož popis je podobný tomu, kterého předtím viděl s Elizabeth Strideovou. Vypadal elegantně, měl výrazné bílé manžety a dlouhý bílý límeček, který kontrastoval s jeho dlouhým černým pláštěm.

Poslední noc - noc z 8. na 9. listopadu 1888

19:30 - 19:45 - Barnett navštívil Mary Jane. Od jejich rozchodu ji navštěvoval každý den. Toho dne byla Mary Jane ve společnosti jiné ženy. Pravděpodobně to byla Lizzie Albrooková, která žila v Miller´s Court 2.

20:00 - Barnett odchází a vrací se do Buller´s Boarding House, kde až do 00:30 hraje wist. Pak jde spát. 

Neví se co dělala Mary Jane mezi 20:00 a 23:45. Kolují jen ničím nepotvrzené informace o tom, že v Ten Bells Public House popijí se ženou jménem Elizabeth Fosterová.

23:00 - Podle dalších nedoložených informací popíjí se seriózně vypadajícím a dobře oblečeným mladíkem, který má tmavý knír. Prý je hodně opilá.

23:45 - Mary Ann Coxová vstupuje na Dorset street. Před ní jde Mary Jane v doprovodu statného muže. Muž je ve věku 35 nebo 36 let a je asi 165 cm vysoký. Měl na sobě ošuntělé oblečení, dlouhý kabát a buřinku. Měl uhrovitou tvář, rezavý knír a v ruce si nesl pivo. Coxová je následuje do Miller´s Court (žije v čísle 5). Mary Jane s mužem se zastaví před dveřmi do čísla 13. Když kolem nich Coxová prochází, popřeje jim dobrou noc. Mary Jane poněkud nesouvisle odpoví: ,,Dobrou noc, právě se chystám zpívat!" O několik minut později Coxová slyší Mary Jane jak zpívá písničku A Violet from mother´s grave (fialka z matčina hrobu). Coxová jde kolem půlnoci znovu ven a opět slyší jak Mary Jane zpívá tu stejnou písničku. Někdy v této době si Mary Jane dopřává své poslední jídlo: rybu a brambory.

00:30 - Catherine Pickettovou, která žije blízko Mary Jane, ruší její prozpěvování. Manžel Pickettové si jde stěžovat.

01:00 - Mary Ann Coxová se znovu vrací domů. Mary Jane pokračuje ve svém zpěvu. V oknech jejího pokoje se svítí. Ve stejnou dobu opilá Elizabeth Praterová čeká ve vchodu do Miller´s Court na svého manžela.Neslyší žádný zpěv a ani nevidí nikoho do dvora přicházet nebo odcházet. Po půl hodině čekání se vrací do svého pokoje.

02:00 - George Hutchinson na rohu Thrawl street prochází kolem nějakého muže, ale nevěnuje mu pozornost. Na Flower and Dean street Hutchinson potkává Mary Jane, která se ho ptá jestli nemá nějaké peníze. ,,Pane Hutchinsone, můžete mi půjčit šestipenci?" Hutchinson odpovídá: ,,Nemůžu, utratil jsem všechny peníze v Romfordu." Mary Jane se s ním tedy rozloučí a na odchodu ještě dodá: ,,Musím sehnat nějaké peníze." Odchází směrem na Thrawl street. Po cestě potká muže, kolem kterého předtím Hutchinson prošel. Muž položí Mary Jane ruku na rameno a něco jí říka, pak se oba zasmějí. Hutchinson slyší jak Mary Jane řekne: ,, V pohodě." Muž odpoví: ,,Vy budete v pohodě po tom, co jsem Vám teď řekl!" Pak položí pravou ruku na její rameno a vydají se směrem k Dorset street. Hutchinson si všimne, že muž nese v levé ruce nějaký balík. Až teď si Hutchinson muže důkladněji prohlédne: Má bledou pleť, menší knírek, na koncích stočený směrem vzhůru, tmavé vlasy, tmavé oči a husté obočí. Hutchinson později vypoví: ,,Vypadal jako Žid!" Na hlavě má hluboce naražený měkký plstěný klobouk. Dále měl na sobě dlouhý tmavý kabát, bílý límeček, černou vázanku, která byla připevněna špendlíkem ve tvaru podkovy a tmavé kamaše se světlými knoflíky, které měl přes boty. Z vesty mu čouhal silný zlatý řetízek, na jehož konci byl velký červený kamínek. V pravé ruce měl rukavice a v levé již zmíněný balíček. Byl vysoký asi 170 cm a jeho věk Hutchinson odhadoval na asi 35 nebo 36 let. Hutchinson se je rozhodne sledovat. Pár se zastaví před Miller´s Court a asi 3 minuty spolu hovoří. Hutchinson slyší, jak Mary Jane říká: ,,V pořádku, drahoušku. Pojď se mnou, budeš spokojenej." Muž Mary Jane obejme a ta ho políbí. ,,Ztratila jsem svůj šátek! ", říká Mary Jane. Muž ji dává do ruky červený šátek. Pak vejdou do Miller´s Court. Hutchinson na ně čeká, ale když hodiny odbíjejí 03:00, tak odchází.

03:00 - Mary Ann Coxová se opět vrací domů. Hustě prší. Z pokoje Mary Jane už neslyší žádný zvuk, ani nevidí světlo v oknech. Coxová už potom ven nejde, ale nejde ani spát. Občas slyší jak někdo přichází nebo odchází ze dvora. V 06:15 slyší jak někdo odchází, ale neví z kterého domu to bylo, protože neslyšela bouchnutí dveří.

04:00 - Elizabeth Praterovou probudilo její kotě Diddy, když se jí prošlo po krku. V tom uslyší slabý výkřik: ,,Och, vražda!" Takové volání tady ale není nic mimořádného, takže tomu nevěnuje pozornost. Sarah Lewisová, která zůstala s přáteli v Miller´s Court slyší vykřik také.

08:30 - Caroline Maxwellová vidí Mary Jane. To je dost podivné, protože tou dobou měla být už několik hodin mrtvá. Maxwellová popsala dopodrobna její vzezření i oblečení a neoblomě tvrdila, že si nespletla čas, i když připustila, že ji moc dobře neznala.

10:00 - I Maurice Lewis tvrdí, že vidí Mary Jane. Kvůli tomu, že podle vyšetřujícího lékaře měla být Mary Jane už dávno mrtvá, policie Lewise ani nevyslechne. Nesrovnalosti ve výpovědích Maxwellové a Lewise nebyly nikdy dostatečně vysvětleny.

10:45 - Thomas Bowyer jde za Mary Jane pro dlužné nájemné. Klepe na dveře, ale nikdo neodpovídá. Zkusí vzít za kliku, ale dveře jsou zamčené. Odtáhne tedy záclonu v okně a když uvidí zbytky zmrzačeného těla Mary Jane, okamžitě běží za Johnem McCarthym, majitelem Miller´s Court, který poté zalarmuje policii. Po několika hodinách, kdy zbytečně čekali na policejní psy, McCarthy na příkaz superintendanta Thomase Arnolda rozbije dveře sekerou. Uvnitř najdou neuvěřitelně zmasakrovanou Mary Jane Kellyovou. Její oblečení je úhledně srovnáno na židli a její boty jsou u krbu.

Mary Jane Kellyová ležela nahá na posteli s doširoka roztaženýma nohama. Celá vnější strana břicha a stehen byla odstraněna a z břišní dutiny byla vyjmuta většina orgánů. Prsa byla odříznuta, ruce byly zmrzačeny někindex.jpegolika rozeklanými řezy a tvář byla rozřezána k nepoznání. Krk měla oběť proříznutý až na kost. Vnitřnosti byly nalezeny v různých částech místnosti, např.: Děloha, ledviny a jedno ňadro byly pod hlavou oběti, druhé ňadro u její pravé ruky. Játra vrah položil Mary Jane mezi nohy, střeva napravo a slezinu nalevo od těla. Kusy masa, které vyřízl z břicha a stehen byly položeny na stole. Na prostěradle, na podlaze i na stěnách bylo obrovské množství krve. Obličej byl rozřezán ze všech stran několika nepravidelnými řezy. Nos, tváře, obočí a uši byly částečně odstraněny. Rty byly rozříznuty několika řezy, které končily až na bradě. Kůže a tkáně z břicha byly vyříznuty po třech velkých kusech. Pravé stehno bylo obnaženo až na kost, vrah spolu se stehnem vyřízl i genitálie a část pravé hýždě. Z levého stehna byla stažena kůže a svaly až ke kolenu. Na levém lýtku byla sečná rána, která se táhla až ke kolenu. Na palci pravé ruky byl veden malý povrchní řez a na zadní straně ruky bylo nalezeno několik oděrek. V otevřeném hrudníku byl nalezen zbytek pravé plíce. Jeho spodní část byla rozlomena a vytržena ven. Levá plíce byla nedotčená. Osrdečník byl otevřen, srdce se na místě činu nenašlo. V břišní dutině byly také nalezeny zbytky nestráveného jídla: ryb a brambor. Ty se našly i ve zbytcích zdevastovaného žaludku.

Mary Jane Kellyová byla pohřbena 19. listopadu 1888.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 3
Celkem: 571296
Měsíc: 5777
Den: 243