Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rose Mylettová

article preview

19. - 20. prosince 1888

19:55 - Rose Mylettová (29 let) je viděna na Commercial Road, při rozhovoru se dvěma námořníky. Jeden ze svědků slyší, jak Rose říká jednomu z nich: ,,Ne, ne, ne!"

02:30 - Jeden ze svědků vidí opilou Rose ve společnosti dvou mužů na Commercial Road.

04:15 - Policejní seržant Robert Golding při pochůzce nalezne tělo Rose Mylettové na dvoře mezi Poplar High Street 184 a 186. Tělo je ještě teplé a seržant Golding poznamená, že bylo sice nalezeno v podobné poloze jako těla některých Rozparovačových obětí, ale sám nevidí spojitost mezi vraždou Rose Mylettové a řáděním Jacka Rozparovače.

Tento případ je podivný v rozdílných závěrech, ke kterým došli lékaři ohledávající tělo Rose i podivný přístup druhého nejvyššího muže londýnského Scotland Yardu Roberta Andersona. Doktor Brownfield nejprve konstatuje, že příčinou smrti bylo uškrcení provazem, který způsobil odřeniny, které byly nalezeny na krku oběti. S tím ale Anderson zásadně nesouhlasí a trvá na tom, aby druhé ohledání provedl doktor Bond. Bondův osobní tajemník a starší policejní chirurg tedy provedou druhé ohledání a se stejným výsledkem: smrt uškrcením. Anderson se znovu obrací na doktora Bonda s žádostí o nové ohledání těla. Ten jeho žádost nakonec vyslyší a žádné poranění na krku nenajde! Navíc zjišťuje, že tady nejsou žádná další znamení, která by ukazovala na smrt udušením, jako jsou vyčnívající jazyk nebo zaťaté pěsti. Bond nakonec dochází k závěru, že Rose v opilosti nešikovně spadla a uškrtila se svým tvrdým sametovým límečkem. Lékařské zprávy také odporují výpovědi svědků. Při prvním ohledání nebyl v jejím žaludku nalezen žádný alkohol. To ale odporuje svědectví z rána, kdy byla opilá Rose viděna na Commercial Road. Dále podle lékařů Rose neměla nikdy dítě. To je ale v rozporu s tvrzením její matky, podle které měla Rose syna. Ale to ještě není všechno. Vyšetřování smrti Rose Mylettové vede Wynne Baxter, který se k Bondovu závěru staví jako k úplnému nesmyslu a kloní se k původní verzi. Porota se nakonec shodne na verdiktu: vražda. Anderson jim ale úder vrátí, když na tento případ odmítne uvolnit policisty s tím, že jde o mrhání lidmi i prostředky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 566145
Měsíc: 5378
Den: 198